اموزش شارژ کارتریج پرینتر

راهنمای شارژ کارتریج به زبان ساده

پیش از پرداختن به شارژ کارتریج  نگاهی به انواع کارتریج و شیوه استفاده از آن‌ها می کنیم. به مواد مصرفی پرینتر ها کارتریج (Cartridge) گفته می شود و به دو صورت در بازار یافت میشود. نوع اول که به صورت تونر بوده و به آن‌ها کارتریج‌های لیزری گفته می‌شود؛ و نوع دوم کارتریج‌های جوهرافشان است. بخش های کارتریج های لیزری شامل تونر و درام می باشد. تونرها در پرینترهای لیزری در چهار رنگ قرمز، مشکی، آبی و زرد موجود هستند. اگر پرینتر رنگی باشد از هر چهار رنگ استفاده می شود و در پرینتر سیاه و سفید فقط از رنگ مشکی استفاده خواهد شد.  کارتریج جوهر افشان نیز مانند کارتریج لیزری دارای دو بخش  جوهر و هد است. در چاپگر جوهر افشان  وجود ۴ رنگ ضرروری است و سایر رنگ ها از تلفیق آنها با هم به وجود می آید. این ۴ رنگ در برخی پرینترها در دو کارتریج قرار دارند به این صورت که ۴ رنگ آبی، قرمز و زرد در یک کارتریج و رنگ مشکی در یک کارتریج دیگر قرار دارد.

 

 

تفاوت کارتریج جوهرافشان و لیزری

کارتریج های لیزری (ّToner cartridge)  برای پرینترهای لیزری مورد استفاده قرار می گیرند. پودر مخصوصی به نام تونر برای تأمین رنگ پرینتر استفاده می‌شود. کارتریج لیزری در پرینترهای سیاه و سفید، به صورت تک رنگ مشکی و برای پرینترهای لیزری رنگی معمولا ۴ عدد کارتریج لیزری  از تونرهای رنگی شامل مشکی، آبی، قرمز و زرد استفاده می‌شود. اما در کارتریج جوهر افشان( Ink Cartidge) که در پرینترهای جوهر افشان کاربرد دارد. برای تأمین رنگ پرینتر از جوهری که به شکل مایع است استفاده می‌شود. که در چهار رنگ  مشکی، آبی، قرمز و زرد در کارتریج چاپگرهای جوهرافشان وجود دارند. در مدل های  قدیمی چاپگرهای جوهرافشان، کارتریج‌های سه رنگ اصلی به یکدیگر وصل بوده. و در صورت تمام شدن یکی از رنگ‌ها شما مجبور به تعویض هر سه رنگ بودید. ولی در چاپگرهای امروزی، محل قرار گیری هر کارتریج از کارتریج دیگر جدا است.

 

 

تفاوت اصلی کارتریج فابریک با طرح

کیفیت و ظرفیت چاپ بالا در  کارتریج هایی که توسط شرکت های سازنده اصلی پرینتر طراحی و تولید میشوند نشانه اورجینال بودن آن‌ها است. در عوض کارتریج های طرح را سازندگان اصلی تولید نمیکنند و به همین دلیل کیفیت آنها قابل مقایسه با مدل ارجینال نیست. اما تمامی کارتریج های غیر اورجینال و طرح بی کیفیت نیستند و در درجه بندی‌های مختلف دسته‌بندی شده‌اند. خرید یک کارتریج طرح درجه یک می‌تواند جایگزین خوبی برای مدل فابریک باشد، اما  یک کارتریج طرح از لحاظ کیفیت، سرعت و ظرفیت بهتر از مدل اورجینال نمی شود. هولوگرام روی بسته‌بندی کارتریج که  حک شده از مشخصه‌های اصلی مدل اورجینال است. هولوگرام‌های چینی کیفیت اورجینال را نداشته و مشابه یک برچسب معمولی طراحی شده اند و به راحتی جدا میشوند. مشخصه دیگر تاریخ تولید کارتریج است که در پشت جعبه درج شده و در هر دو نمونه طرح و ارجینال وجود دارد. سری ساخت و تاریخ تولید روی جعبه با کارتریج باید همخوانی داشته باشد و این تاریخ  از زمان حال عقب تر باشد.

در چاپ اسناد و تصاویر در پرینتر لیزری از یک کارتریج تونر استفاده می‌شود.  شما به راحتی قادر هستید که با دنبال کردن مراحلی که کارشناسان ما دراین شرکت فراهم کرده اند به آسانی تونر پرینتر خودتان را شارژ مجدد کنید و احتیاجی به خرید یک تونر کاتریج جدید در اکثر مواقع نداشته باشید. ما در این متن از تونر HP 12 A برای نشان دادن مراحل شارژ  استفاده می‌کنیم ولی روش انجام کار در شارژ  کارتریج کانن یا کاتریج‌های تونر مشابه یا کاتریج های پرینتر های لیزری تفاوتی ندارد.

 

 

اکنون مراحل شارژ پرینتر لیزری را بررسی میکنیم.

 

ابزار مورد نیاز برای شارژ تونر کاتریج پرینتر لیزری

برای شروع پر کردن کاتریج تونر خریدن یک تونر با کیفیت بسیار حائز اهمیت است.  هم‌چنین یک پیچ‌گوشتی چهارسو، کاغذ روزنامه یا هر برگه باطله دیگر، یک ابزار لبه دار  و  یک پارچه نرم و لطیف مورد نیاز است.

 

مرحله اول:  ابتدا کارتریج تونر را از پرینتر لیزری بیرون بکشید، سپس پیچی که بر روی پوشش جانبی آن قرار دارد را با استفاده از پیچ‌گوشتی چهار سو همانطور که در شکل نشان داده شده است باز کنید.

مرحله دوم: در این مرحله پوشش جانبی L شکل را بردارید.

مرحله سوم: وقتی در پوش را برداشتیم بدنه کاتریج که شامل  دو قسمت است از هم جدا می شود. این دو قسمت شامل قسمت اصلی یا منبع تغذیه کننده پودر و دیگری مخزن پودر ضایعات  است .

مرحله چهارم: در این مرحله بخش درام را  با بالا آوردن و کمی چرخاندن از بدنه کارتریج لیزری بصورت شکل زیر جدا می‌کنیم و با دستمال مرطوب کاملا تمیز می‌کنیم. به این نکته توجه داشته باشید که درام، حساس‎ترین قطعه کارتریج است که عمل چاپ را انجام می‎دهد. در نتیجه هنگام کار با آن مراقب باشید ضربه‌ایی به آن وارد نشود.

مرحله پنجمدر این مرحله شما باید فوم رولر که در زیر درام قرار دارد را جدا کرده و با دستمال مرطوب تمیز کنید.

مرحله ششم: در این مرحله  دو پیچ وایپر بلید را باز کرده و با احتیاط از جای خود بلند کنید. این قطعه زیر درام و در مخزن ضایعات قرار دارد و وظیفه آن پاک کردن و تمیز کردن سطح درام هنگام چرخش است.

مرحله هفتم: بعد از بیرون کشیدن وایپر بلید، باید ضایعات یا تونرهای سوخته را از این بخش پاکسازی کنید.

مرحله هشتم: در دو انتهای محل قرار گیری وایپر‌ بلید روی بدنه دو لبه پلاستیکی وجود دارد. با در نظر گرفتن این حاشیه‌ها وایپر‌ بلید را در سر جای خودش تنظیم کرده و پیچ‌های آن را ببندید.

مرحله نهم: با دستمال مرطوب تمام قسمت ضایعات را تمیز می‌کنیم تا تونرهای خشک‌شده بر روی سطح آن پاک شود و مانع خط انداختن در هنگام پرینت شود.

مرحله دهم: قسمت فوم رولر را پس از پاکسازی در سر جای خود در قسمت ضایعات قرار  دهید.

مرحله یازدهم: در این مرحله پس از پاکسازی درام  آن را در داخل پین درام قرار داده و درام را در سر جای خود در بدنه ضایعات نصب کنید.

مرحله دوازدهم: کار ما با قسمت ضایعاتی تمام شد. اکنون نوبت به قسمت منبع تغذیه کننده پودر تونر رسیده است. در طرفی که دارای چرخ دنده است دو پیچ و در طرف دیگر  یک پیچ وجود دارد.  همیشه پیچ سمتی که دارای یک پیچ است را باز کنید.

مرحله سیزدهم: بعد از باز کردن پیچ در این قسمت  روکش و ضامن آن را بردارید.

مرحله چهاردهم:  اکنون ، باید مگنت را در بیاورید. مگنت، میله‌ای استوانه‌ای شکل با خاصیت آهنربایی است که در مخزن اصلی نصب می‌شود و تونر را به خود جذب می‌کند. مگنت دارای چرخ دنده و گوشواره در طرفین ان و میله اهنربایی در مرکز استوانه خود می باشد از صحت و سلامت انها اطمینان حاصل کنید.هنگام چاپ، پودر از سطح مگنت به سطح درام منتقل می‌شود.در صورت خرابی این قطعه، چاپ انجام شده بسیار کمرنگ است و یا باعث ایجاد لکه‌های سیاه روی کاغذ می‌شود.

مرحله پانزدهم: تونر موجود در داخل آن را خالی کرده و با دستمال مرطوب این قسمت را پاکسازی کنید.

مرحله شانزده ام: تونر، پودری خاص با  فشردگی و غلظت زیاد است .  ترکیبات اصلی تونر شامل:  پودر کربن، پلیمرهای خاص ، پلی‌استر،  رزین و اکسیدآهن است. هر قدر تونر جنس مرغوب‌تری داشته باشد بهتر به درام چسبیده و کیفیت چاپ بالا می‌رود. در ضمن، شارژ کارتریج پرینتر لیزری در اصل به  تونر مربوط می‌شود وقتی که تونر های سوخته و قدیمی خارج شد  تونرهای نو را در کارتریج به مقدار تقریبی صد گرم وارد (شارژ) کنید.

مرحله هفده ام: در این مرحله جاهایی از تیغه که پودر کاتریج ریخته را تمیز کنید.

مرحله هجده اهم: مگنت را دریک سمت در سر جای خود قرار دهید.و در سمت دیگر با گذاشتن ضامن و درپوش و چرخاندن مگنت در جای خود ان را  تنظیم و نصب نمایید. تونر با چرخاندن مگنت در صورت وجود در داخل مخزن  قرار می گیرد.

مرحله نوزده ام: تک پیچ انتهایی را ببندید.

مرحله بیستم: اکنون مطابق شکل با استفاده از شیار ها  قسمت  مخزن پودر بدنه کاتریج را به  قسمت ضایعات متصل کنید

مرحله بیست و یکم: اکنون فنر باید در سر جای خودش  به صورت مستقیم قرار بگیرد.

مرحله بیست و دوم: در این مرحله درپوش جانبی را در سر جای خود قرار داده و پیچ آن را بندید.

مرحله بیست و سوم: اکنون کاتریج اماده کار کردن می باشد.

نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که  ساده‌ترین مشکل در خصوص تار چاپ شدن صفحات توسط پرینتر مشکل تمام شدن شارژ کارتریج  است  در این حالت میزان پودر انتقال داده شده از کارتریج بر روی کاغذ کاهش پیدا کرده و باعث تاری و یا ناخوانا بودن صفحات چاپ شده توسط پرینتر می شود. امیدواریم این مقاله کمکی به شما در شارژ کاتریج کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *